Skrönsakslandets blogg

Skrönsakslandets blogg

Om bloggen

I bloggen skriver jag tankar och reflexioner om politik, kultur och samhällsdebatt med grundinställningen "konservativ liberalism". Jag välkomnar kommentarer som stimulerar till reaktioner och debatt och ser gärna att Skrönsakslandets vänner bjuder in nya vänner.

Vavadejasa?

SamhällsdebattPosted by Geson 13 Oct, 2016 22:00
När de två tornen i New York fälldes av var sitt terroriststyrda flygplan sa jag: "Det här kommer jänkarna aldrig att svälja. De kommer inte att ge sej förrän de har gett tiodubbelt igen. Även om de som de hämnas på inte är samma som terroristerna".

När USA och de villigas koalition gick in i Irak sa jag: "Nu öppnas Pandoras ask. Det här kommer att släppa fram ett elände som ingen kan föreställa sig. Och de kommer aldrig att kunna införa västerländsk demokrati i Irak på det här sättet.".

Det är naturligtvis en löjlig övning att med hjälp av ett både kreativt och selektivt minne försöka intala sig att man har varit klarsynt vid olika tillfällen. Mer utmanande är att försöka dra slutsatser om samtiden trots att man inte kommer att få facit förrän någon gång i framtiden. Så med friskt mod försöker jag nu med ett orakelsvar när det gäller Syrienkriget.

Jag tror att det enskilt största misstaget från USA:s och andra västländers sida är idén att man kan och bör störta ondskefulla härskare i andra länder.

Det gick rent åt pipsvängen efter Saddam Hussein. Det gick rent åt pipsvängen efter Muammar al-Gaddafi. Och nu kör man på samma spår med Bashar al-Assad.

Skriv gärna en kommentar till det här inlägget om några år när vi vet om jag fick rätt.
  • Comments(0)//blogg.skronsakslandet.se/#post75